Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 34g14kcal1.2g1.4g0.2g0.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g14g85kcal3g0.9g7.6g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g4.2g24kcal0.7g0.3g2.1g0.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g6.3g57kcal0g0g6.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Hunaja 2g6.5kcal0g1.6g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 56g95kcal11.1g0.7g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana251g596kcal32g10.2g46.6g2.4g
Valittu annoskoko125g298kcal16g5.1g23.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna63g149kcal8g2.6g11.7g0.6g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4.1g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824