Thaimaalainen kanakeitto

1.Kuori ja keitä juurekset kypsiksi vedessä ja soseuta keitos.

Painekattilassa keittoaika kiehumisen jälkeen 6 minuttia.

2. Kuumenna pannu lisää oliiviöljy, raastettu inkivääri valkopippuri ja valkosipuli paahda ja lisää kanapalat.

Kypsennä kevyesti.

3.Lisää murskatut mausteet, valkoviini, sitruunamehu sekä kanapalat kattilaan.

Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 10-15- minuuttia siten, että kanapalat kypsyvät.

Tulisieluisempi voi laittaa chiliä reilusti.

3. Lisää kookosmaito joukkoon, mutta älä enää kiehuta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Jujaka

Jujaka sanoi...

Viljalla ruokittua kanaa (Ranskalaista) kun saat broilerin tilalle, niin keitosta tulee taivaallisen hyvää. Saatava Helsingissä ainakin Votkinilta.

lauantai 24.01.2009 klo 22:35

AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 68g22kcal0.4g3.8g0.1g1.7g
Palsternakka, keitetty, suolaton 60g39kcal0.3g7.2g0.2g2.7g
Kookosmaito Oriental Light (B&k), annos 400g74g53kcal0.7g1.1g4.5g0g
Kanasuikaleet kariniemi149g165kcal34.2g0g3g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.7g3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g12g34kcal1g2.1g2.3g0g
Chili paprika punainen7.4g3kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi558g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.5g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g5.6g22kcal0g5.4g0g0g
Valkoviini kuiva 11g7.6kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 68g52kcal1.3g10.5g0.1g0.7g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Bataatti, kuorittu 216g175kcal3.4g36.3g0.1g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1229kcal83.8g137.4g28g23.6g
Valittu annoskoko1250g615kcal41.9g68.7g14g11.8g
Annoskoko puolitettuna625g307kcal21g34.4g7g5.9g
Arvot/100g100g49kcal3.4g5.5g1.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100162