Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 605g383kcal18.1g29g21.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta202g726kcal26.2g141.1g4.2g7.1g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 61g172kcal9.4g0.1g15.1g0g
Hiiva 30g23kcal4g0.3g0.1g2.1g
Voi 101g731kcal1.2g0.4g82g0g
Tattarijauhot, annos 100g252g892kcal17.6g191.5g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5853kcal153g724.8g255.2g18.4g
Valittu annoskoko1250g2927kcal76.5g362.4g127.6g9.2g
Annoskoko puolitettuna625g1463kcal38.3g181.2g63.8g4.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599