Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)424g136kcal14g19.1g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma127g407kcal0.1g94.1g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.3g0.1g2.2g
Vehnäjauho, sunnuntai276g965kcal33.1g195.7g5.8g8.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)127g482kcal14.9g98g2.8g18.2g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g127g178kcal17.8g17.8g4.3g61.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g127g388kcal12.3g78g2.5g18.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5159kcal192.8g1006g31g216.4g
Valittu annoskoko1250g2580kcal96.4g503g15.5g108.2g
Annoskoko puolitettuna625g1290kcal48.2g251.5g7.8g54.1g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153