Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g243g146kcal3.6g31.6g0.2g2.2g
Lanttu 140g40kcal1.4g6.4g0.4g2.5g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Oivariini, juokseva, rasvaseos17g124kcal0.1g0.1g13.7g0g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi458g0kcal0g0g0g0g
Made 192g131kcal30.2g0g1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)92g147kcal2.5g2.5g13.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton29g47kcal2.3g1.2g3.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton21g4.3kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1306kcal81.8g89.2g65.8g11.2g
Valittu annoskoko1250g653kcal40.9g44.6g32.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna625g326kcal20.5g22.3g16.5g2.8g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293