Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipuli 5.5g6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Purjosipuli 41g10kcal0.7g1g0.1g0.9g
Oliiviöljy 4.8g43kcal0g0g4.8g0g
Riisi tumma 88g308kcal6.2g63.6g2g3.5g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 88g320kcal7.2g69.8g0.5g1.5g
Vesi483g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 7.6g23kcal0.8g2.6g1.1g0.1g
Paprika punainen 117g34kcal1.1g5.3g0.5g2.2g
Parsakaali brokkoli 138g48kcal6.4g2.7g0.4g3.4g
Katkarapu 207g142kcal29.9g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1904kcal107.2g298.4g23.6g25.8g
Valittu annoskoko1250g952kcal53.6g149.2g11.8g12.9g
Annoskoko puolitettuna625g476kcal26.8g74.6g5.9g6.5g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791