Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 178g664kcal25.7g101.2g13g17.7g
Vehnäjauho puolikarkea 433g1484kcal44.1g302.8g5.2g15.1g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 555g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)56g399kcal0.6g0.6g44.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5203kcal140.8g835.8g125.2g65.6g
Valittu annoskoko1250g2602kcal70.4g417.9g62.6g32.8g
Annoskoko puolitettuna625g1301kcal35.2g209g31.3g16.4g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623