Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi388g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g311g947kcal30.1g190.4g6.2g45g
Vehnäjauho puolikarkea 505g1732kcal51.4g353.3g6.1g17.7g
Hiiva 19g15kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g210kcal0g0g23.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5806kcal168g1087.8g71.4g128g
Valittu annoskoko1250g2903kcal84g543.9g35.7g64g
Annoskoko puolitettuna625g1452kcal42g272g17.9g32g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580