Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 122g397kcal14.8g72.3g3.4g6.7g
Kauralese 53g191kcal9.6g24.2g4.1g9.3g
Ruokasuola jodioitu 2.9g0.1kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.9g18kcal2.2g1.9g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 27g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 886g2670kcal0.9g656.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6619kcal60.8g1509.6g20.4g32g
Valittu annoskoko1250g3310kcal30.4g754.8g10.2g16g
Annoskoko puolitettuna625g1655kcal15.2g377.4g5.1g8g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230