Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 519g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g208g58kcal1.2g12.4g0.4g5.2g
Kesäkurpitsa zucchini 225g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Sipuli 139g42kcal1.7g6.6g0.3g2.4g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 52g144kcal1g1.6g14.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 100g134kcal8.5g17.7g2g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g907kcal28g89g43.2g28.6g
Valittu annoskoko1250g453kcal14g44.5g21.6g14.3g
Annoskoko puolitettuna625g227kcal7g22.3g10.8g7.2g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906