Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi422g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g113g430kcal16.9g84.5g3.4g9.2g
Hiiva, 50g28g17kcal3.7g0.3g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl141g493kcal19.7g90.1g4.4g7.7g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.8g27kcal0g6.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 507g1739kcal51.7g354.8g6.1g17.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g253kcal0g0g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5921kcal184g1073g84.4g69.2g
Valittu annoskoko1250g2960kcal92g536.5g42.2g34.6g
Annoskoko puolitettuna625g1480kcal46g268.3g21.1g17.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073