Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 111g25kcal2g2.7g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.6kcal0.4g0.7g0g0.1g
Juuriselleri 56g18kcal0.7g2.6g0.1g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g150kcal0g0g16.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka39g32kcal1.3g7.4g0.4g0.4g
Vesi444g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g4.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste222g218kcal40g0g6g0g
Katkarapu pienet (pirkka)100g66kcal15g0g0.7g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)139g143kcal23.6g2.4g3.9g0g
Valkoviini kuiva 56g38kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1420kcal167.8g37.8g56.2g11g
Valittu annoskoko1250g710kcal83.9g18.9g28.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna625g355kcal42g9.5g14.1g2.8g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156