Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g640g384kcal9.6g83.2g0.6g5.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g160g176kcal27.2g2.6g7.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g107g30kcal0.6g6.3g0.2g2.7g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g67g40kcal0.7g3g2.7g0.4g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl107g128kcal3.6g3.8g10.7g0g
Rypsiöljy 4.3g38kcal0g0g4.3g0g
Hillosipulisäilyke 53g26kcal0.6g5.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1712kcal88.2g220g52g23.2g
Valittu annoskoko1250g856kcal44.1g110g26g11.6g
Annoskoko puolitettuna625g428kcal22.1g55g13g5.8g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725