Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g488g1581kcal77.1g329.3g14.2g48.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g244g878kcal35.1g143.7g17.1g22.9g
Ohrasuurimo 244g786kcal20.1g154g4.9g18.5g
Oivariini, 60 (100g)31g168kcal0.3g0.3g18.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 244g787kcal29g147.4g4.9g14.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8399kcal323.2g1549.4g118.8g208.6g
Valittu annoskoko1250g4199kcal161.6g774.7g59.4g104.3g
Annoskoko puolitettuna625g2100kcal80.8g387.4g29.7g52.2g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810