Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green95g309kcal22.8g46.6g1g11.4g
Peruna, vanha, kuorittu 285g217kcal5.4g44.2g0.6g2.9g
Porkkana 124g40kcal0.8g6.9g0.2g3.2g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g476g167kcal7.6g32.8g0.5g6.7g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Oliiviöljy 13g118kcal0g0g13.3g0g
Vesi143g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g95g350kcal24.9g56.3g2.4g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2444kcal126g379.8g36.2g65.8g
Valittu annoskoko1250g1222kcal63g189.9g18.1g32.9g
Annoskoko puolitettuna625g611kcal31.5g95g9.1g16.5g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313