Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi162g728kcal10.5g97.1g34g5g
Voi 61g440kcal0.7g0.2g49.3g0g
Maitosuklaa 162g870kcal16.4g80.9g53.4g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)113g555kcal4.1g69.1g28.3g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton162g259kcal12.9g6.5g21g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Kananmuna kuoreton 89g127kcal11.1g0.3g9.1g0g
Sokeri 12g49kcal0g12.1g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl162g583kcal3.2g4.4g61.5g0g
Liivatelehti, gelatiini324g1129kcal277g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9513kcal671.8g549.2g513.8g10.2g
Valittu annoskoko1250g4756kcal335.9g274.6g256.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna625g2378kcal168g137.3g128.5g2.6g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656