Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 89g645kcal1.1g0.4g72.2g0g
Sokeri 213g866kcal0g213g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g222g144kcal24.4g9.3g0.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%44g71kcal1.2g1.2g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 315g1082kcal32.1g220.8g3.8g11g
Leivinjauhe 8.9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.1g28kcal0g7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g311g106kcal0.6g22.1g0.9g5.6g
Siirappi 36g107kcal0g26.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.6g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6155kcal120g1012.6g168.8g33.2g
Valittu annoskoko1250g3077kcal60g506.3g84.4g16.6g
Annoskoko puolitettuna625g1539kcal30g253.2g42.2g8.3g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948