Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Purjosipuli 36g8.2kcal0.6g0.9g0.1g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g256g154kcal3.8g33.3g0.3g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g67g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 14g102kcal0.1g0g11.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.2g0.1g0.4g
Vesi512g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 11g34kcal1.1g3.8g1.6g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)205g246kcal41g0g7.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)103g87kcal1g3.6g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1389kcal99g109g56.4g11.8g
Valittu annoskoko1250g695kcal49.5g54.5g28.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna625g347kcal24.8g27.3g14.1g3g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904