Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 488g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi11g30kcal1g0.8g2.5g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g6.5g0.3kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%228g387kcal45.5g0g22.8g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g163g57kcal2.4g10.9g0.5g1.5g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Selleri, annos 50g65g9kcal0.7g2g0g0g
Palsternakka 65g41kcal0.3g7.7g0.3g2.9g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)65g20kcal0.7g3.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g115kcal0g0g13g0g
Sokeri 6.5g26kcal0g6.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1471kcal105.2g80.2g79g16.2g
Valittu annoskoko1250g735kcal52.6g40.1g39.5g8.1g
Annoskoko puolitettuna625g368kcal26.3g20.1g19.8g4.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774