Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g161g749kcal14.6g83.5g38.5g0g
Katkarapu 143g98kcal20.6g0g1.6g0g
Kesäkurpitsa214g36kcal0.9g5.4g1.3g1.5g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g36g20kcal1.1g2.3g0.7g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 143g38kcal4.7g4.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 79g112kcal9.8g0.2g8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g159kcal4.7g32.5g0.6g1.6g
Rypsiöljy 19g171kcal0g0g19.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 21g0.3kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.4g4kcal0.2g0.5g0g0.4g
Valkopippuri 1.4g4kcal0.1g0.6g0g0.4g
Parmesan formaggio da pasta29g131kcal11.4g0g9.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g357g928kcal107.1g7.1g53.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4897kcal350.6g273g265.8g7.8g
Valittu annoskoko1250g2449kcal175.3g136.5g132.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna625g1224kcal87.7g68.3g66.5g2g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196