Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g377g264kcal45.2g15.1g1.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 678g851kcal74.5g1.8g61.1g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g188g734kcal54.6g0g56.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3723kcal349.4g39.4g239g0g
Valittu annoskoko1250g1862kcal174.7g19.7g119.5g0g
Annoskoko puolitettuna625g931kcal87.4g9.9g59.8g0g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059