Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow237g237kcal54.6g0g2.1g0g
Herkkusieni 202g32kcal4.2g0.6g0.7g3g
Sipuli 178g54kcal2.2g8.5g0.4g3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.3g0.1g0.4g
Vesi356g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g5.9g13kcal1g1g0.5g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%119g226kcal11.9g5.9g16.6g0g
Tilli, tuore 119g36kcal4.4g1.1g0.9g2.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.9g53kcal0g0g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1419kcal161.4g56.4g54.6g19g
Valittu annoskoko1250g710kcal80.7g28.2g27.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna625g355kcal40.4g14.1g13.7g4.8g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343