Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha494g820kcal93.8g0g49.4g0g
Sipuli (kuorittu)247g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Rypsiöljy 17g147kcal0g0g16.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.6g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g173g104kcal2.6g22.5g0.2g1.6g
Kananmuna kuoreton 68g97kcal8.5g0.2g7g0g
Jauhelihamauste, annos 15g6.2g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g6.9kcal0.3g0.9g0.1g0.7g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 124g214kcal9.4g2.8g18.5g0g
Ketsuppi, Heinz37g38kcal0.3g8.9g0g0.4g
Sinappi 37g49kcal1.6g5.2g2.2g0.6g
Korppujauho 31g113kcal3.2g23.1g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3328kcal247.2g154g190.2g18.6g
Valittu annoskoko1250g1664kcal123.6g77g95.1g9.3g
Annoskoko puolitettuna625g832kcal61.8g38.5g47.6g4.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727