Kasvissosekeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Janezkij

Janezkij sanoi...

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), si


tiistai 18.01.2011 klo 13:16

AineksetMääräEnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)260g78kcal2.9g14g0.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g208g125kcal3.1g27g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 606g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%87g139kcal2.3g2.3g13g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g49g58kcal1.2g2.9g4.4g0.7g
Tilli, tuore 2.6g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Persilja 1.7g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g838kcal21.4g98.2g36.6g6.8g
Valittu annoskoko1250g419kcal10.7g49.1g18.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna625g210kcal5.4g24.6g9.2g1.7g
Arvot/100g100g34kcal0.9g3.9g1.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211172