Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi640g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)213g38kcal3.8g3.8g0.6g4.3g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Porkkana 85g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 85g65kcal1.6g13.2g0.2g0.9g
Parsakaali brokkoli 85g30kcal3.9g1.7g0.3g2.1g
Tomaattisose tomaattipyree 30g23kcal1.3g3.9g0.1g0.3g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g8.5g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.3g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Selleri, annos 50g43g6kcal0.4g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g423kcal25g64g3g21.6g
Valittu annoskoko1250g212kcal12.5g32g1.5g10.8g
Annoskoko puolitettuna625g106kcal6.3g16g0.8g5.4g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958