Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g207g930kcal15.9g140.5g33.1g7.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)75g537kcal0.1g0.1g59.7g0g
Vadelma 195g80kcal2g8g1.6g7.2g
Maitorahka (Pirkka)287g189kcal34.4g11.5g0.9g0g
Vispikerma Flora 20%230g505kcal6.9g11.5g45.9g0g
Liivatelehti, gelatiini16g56kcal13.8g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g17g69kcal0.1g14.8g0.9g0g
Mustikka metsä- 224g99kcal1.1g14.3g1.3g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4930kcal148.6g401.4g286.8g44g
Valittu annoskoko1250g2465kcal74.3g200.7g143.4g22g
Annoskoko puolitettuna625g1233kcal37.2g100.4g71.7g11g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739