Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g76g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Herkkusieni 107g17kcal2.2g0.3g0.4g1.6g
Valkosipuli 4.3g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Porkkana 101g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Bataatti, kuorittu 134g109kcal2.1g22.6g0.1g4g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 457g544kcal66g0g31.2g0g
Vesi213g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl61g52kcal0.9g2.7g4.3g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g98g312kcal14.6g0g29.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2183kcal175.4g71.2g131.2g19.2g
Valittu annoskoko1250g1091kcal87.7g35.6g65.6g9.6g
Annoskoko puolitettuna625g546kcal43.9g17.8g32.8g4.8g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938