Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 581g140kcal10.5g12.8g1.7g13.4g
Voi, 1 tl, 5 g36g265kcal0.4g0.4g29g0g
Vehnäjauho puolikarkea 47g162kcal4.8g33g0.6g1.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 484g306kcal14.5g23.2g16.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa48g145kcal11.1g0g11.1g0g
Kananmuna kuoreton 53g76kcal6.7g0.2g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2188kcal96g139.2g129.6g30.2g
Valittu annoskoko1250g1094kcal48g69.6g64.8g15.1g
Annoskoko puolitettuna625g547kcal24g34.8g32.4g7.6g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474