Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 132g958kcal1.6g0.5g107.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 159g199kcal17.4g0.4g14.3g0g
Kaurahiutale 53g198kcal7.7g30.1g3.9g5.3g
Vehnäjauho puolikarkea 172g589kcal17.5g120.2g2.1g6g
Sokeri 191g775kcal0g190.6g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g264g309kcal7.4g10.6g26.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g42kcal0g10.5g0g0g
Leivinjauhe 5.3g9kcal0.3g2g0g0g
Mustikka metsä- 264g116kcal1.3g16.9g1.6g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6390kcal106.4g763.6g311.4g40g
Valittu annoskoko1250g3195kcal53.2g381.8g155.7g20g
Annoskoko puolitettuna625g1598kcal26.6g190.9g77.9g10g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932