Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g399g359kcal23.9g59.8g0.4g0g
Paprika vihreä 108g23kcal1g2.7g0.3g2.1g
Sipuli (kuorittu)128g34kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Chili paprika punainen32g13kcal0.6g2.9g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska399g120kcal5.6g25.9g2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g10g21kcal1.3g2.1g0.8g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g159g625kcal41.5g0.3g51g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2423kcal153.8g204.8g109.8g9.2g
Valittu annoskoko1250g1211kcal76.9g102.4g54.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna625g606kcal38.5g51.2g27.5g2.3g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908