Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g14g8.6kcal1.9g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 283g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 9g28kcal0g7g0g0g
Kurpitsa 471g75kcal3.5g9.4g0.5g9.4g
Vehnäjauho puolikarkea 424g1454kcal43.2g296.7g5.1g14.8g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3431kcal103.6g626.8g42.2g48.4g
Valittu annoskoko1250g1715kcal51.8g313.4g21.1g24.2g
Annoskoko puolitettuna625g858kcal25.9g156.7g10.6g12.1g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206