Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)513g164kcal16.9g23.1g0g0g
Hiiva 26g19kcal3.4g0.3g0.1g1.8g
Siirappi 216g650kcal0.2g159.8g0g0g
Vehnälese 31g70kcal4.1g4.7g1.4g11.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)123g467kcal14.4g94.9g2.7g17.6g
Suola, annos 3g7.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 334g1145kcal34g233.6g4g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5031kcal146g1032.8g16.4g85.4g
Valittu annoskoko1250g2516kcal73g516.4g8.2g42.7g
Annoskoko puolitettuna625g1258kcal36.5g258.2g4.1g21.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881