Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 461g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 46g34kcal6g0.5g0.2g3.2g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 50g440kcal0g0g49.7g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)65g213kcal10.3g33.5g4.3g8.4g
Porkkana 184g60kcal1.1g10.2g0.4g4.7g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)170g596kcal20.6g110.3g8.5g9.4g
Hiivaleipävehnäjauho 240g781kcal29.1g142.3g6.7g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4308kcal134.2g608.4g139.6g77.8g
Valittu annoskoko1250g2154kcal67.1g304.2g69.8g38.9g
Annoskoko puolitettuna625g1077kcal33.6g152.1g34.9g19.5g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138