Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 27g79kcal2.3g13.9g0.7g3.7g
Kaurahiutale 107g400kcal15.5g60.9g7.8g10.7g
Vesi, vesijohtovesi 1113g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g958kcal35.6g149.6g17g28.8g
Valittu annoskoko1250g479kcal17.8g74.8g8.5g14.4g
Annoskoko puolitettuna625g240kcal8.9g37.4g4.3g7.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530