Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 257g87kcal7.9g12.6g0.3g0g
Hiiva 22g17kcal2.9g0.2g0.1g1.5g
Sokeri 69g279kcal0g68.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 465g1596kcal47.4g325.5g5.6g16.3g
Margariini 80 % laktoositon 56g390kcal0.4g0g43.9g0g
Kananmuna kuoreton 38g54kcal4.7g0.1g3.9g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 189g1660kcal1.2g0.8g186.9g0g
Sokeri 154g627kcal0g154.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9417kcal129g1124.2g481.4g35.6g
Valittu annoskoko1250g4709kcal64.5g562.1g240.7g17.8g
Annoskoko puolitettuna625g2354kcal32.3g281.1g120.4g8.9g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853