Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 196g134kcal0.6g1.2g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g156g535kcal10.8g122g0.6g2g
Oliiviöljy 11g97kcal0g0g11g0g
Voi 11g79kcal0.1g0g8.9g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g22g13kcal0.5g1.1g1.5g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g141g42kcal1.4g5.6g0.4g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g268g321kcal58.9g2.4g9.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2515kcal148g277.4g64.2g11.6g
Valittu annoskoko1250g1257kcal74g138.7g32.1g5.8g
Annoskoko puolitettuna625g629kcal37g69.4g16.1g2.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876