Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 49g162kcal0.2g39.7g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.6kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Tankoparsa, vihreä409g49kcal5.3g4.9g0.8g14.3g
Parsa 409g63kcal5.2g4.9g0.8g6.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g82g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g205g41kcal1.2g6.7g0.6g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2.5g0.5kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 8.2g72kcal0g0g8.2g0g
Ruohosipuli, tuore82g22kcal1.1g3.1g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g874kcal28.6g128g22.4g46.2g
Valittu annoskoko1250g437kcal14.3g64g11.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna625g219kcal7.2g32g5.6g11.6g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346