Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 563g565kcal96.8g0g19.4g0g
Chili paprika punainen85g34kcal1.7g7.6g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g375g75kcal2.3g14.3g1.1g22.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Ruohosipuli, tuore94g25kcal1.3g3.6g0.6g1g
Lime, kuorittu, annos 50g56g20kcal0.3g1.2g0.6g1.6g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.9g5.3kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Korianteri, tuore, annos 20g9g1.9kcal0.2g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1483kcal207g61g43.8g53.8g
Valittu annoskoko1250g742kcal103.5g30.5g21.9g26.9g
Annoskoko puolitettuna625g371kcal51.8g15.3g11g13.5g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.8g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521