Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa146g883kcal12.6g27.7g79.6g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g183g1049kcal11.7g63.9g83g17g
Voi 365g2648kcal4.3g1.5g296.7g0g
Kananmuna kuoreton 502g716kcal62.7g1.5g51.4g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g37g219kcal7.7g2.4g19.7g0g
Hermesetas -neste18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g11030kcal198g194g1060.8g34g
Valittu annoskoko1250g5515kcal99g97g530.4g17g
Annoskoko puolitettuna625g2758kcal49.5g48.5g265.2g8.5g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787