Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g574g57kcal3.4g8g0.6g4g
Sokeri 98g396kcal0g97.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L345g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 172g57kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g2.9g1.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Tilli, tuore 46g14kcal1.7g0.4g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1071kcal11.6g216.8g2.2g10.4g
Valittu annoskoko1250g536kcal5.8g108.4g1.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna625g268kcal2.9g54.2g0.6g2.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108