Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 750g812kcal59.3g122.3g4.5g15.8g
Hunaja200g670kcal2g164g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore150g38kcal0g13.5g0g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g150g1350kcal0g0g150g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5740kcal122.6g599.6g309g32g
Valittu annoskoko1250g2870kcal61.3g299.8g154.5g16g
Annoskoko puolitettuna625g1435kcal30.7g149.9g77.3g8g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384