Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g396g178kcal0g37.6g0g0.8g
Siirappi, tumma166g533kcal0.2g123.1g0g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g119g364kcal14.1g72.4g1.9g20g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g222g643kcal22.2g126.5g5.1g44.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g285g884kcal48.5g154g8.3g37.1g
Vehnäjauho, sunnuntai56g194kcal6.7g39.4g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5593kcal183.4g1106g33g208g
Valittu annoskoko1250g2796kcal91.7g553g16.5g104g
Annoskoko puolitettuna625g1398kcal45.9g276.5g8.3g52g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446