Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali636g134kcal7.6g21.6g1.3g13.3g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 71g14kcal0.5g2.1g0.1g1.3g
Tomaattipyree, Pirkka47g39kcal1.6g8.9g0.5g0.5g
Paprikajauhe 1.4g4.5kcal0.2g0.3g0.2g0.5g
Mustapippuri 0.9g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 188g417kcal33g0g32g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g24g66kcal7.1g0.2g4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g71g20kcal0.4g4.2g0.1g1.8g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g71g85kcal2.3g3.4g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1606kcal108g88.8g91g36.8g
Valittu annoskoko1250g803kcal54g44.4g45.5g18.4g
Annoskoko puolitettuna625g402kcal27g22.2g22.8g9.2g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493