Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 208g71kcal6.4g10.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa167g500kcal38.3g0g38.3g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 4.2g22kcal0g0g2.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g83g266kcal10.8g51.6g2.1g7.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)333g83kcal3.3g18.3g0g4.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.6g13kcal0.4g0.8g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g29kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 416g947kcal79.1g0g70.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3883kcal279.6g177g229.8g26g
Valittu annoskoko1250g1942kcal139.8g88.5g114.9g13g
Annoskoko puolitettuna625g971kcal69.9g44.3g57.5g6.5g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191