Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 233g89kcal2.3g16.1g0.5g5.8g
Valkokaali keräkaali 155g43kcal1.8g6.3g0.3g3.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g109g30kcal0.7g6.5g0.2g2.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g124g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.8g22kcal0.6g0.7g1.9g0.1g
Vesi621g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g436kcal14g71.2g6.2g28g
Valittu annoskoko1250g218kcal7g35.6g3.1g14g
Annoskoko puolitettuna625g109kcal3.5g17.8g1.6g7g
Arvot/100g100g17kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337