Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g13g70kcal0.1g0.1g7.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.7g5.9kcal0.5g0.9g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tomaattimurska 951g280kcal5.3g50.4g1.9g18.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g127g76kcal1.1g6.6g5.1g0.4g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 5.1g3.5kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi127g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1008kcal18.2g144.8g29.8g39.6g
Valittu annoskoko1250g504kcal9.1g72.4g14.9g19.8g
Annoskoko puolitettuna625g252kcal4.6g36.2g7.5g9.9g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928