Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g595g369kcal19.6g47g10.7g3g
Kaurahiutaleita(lidl)159g556kcal22.2g88.9g11g15.9g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g278g117kcal27.2g1.1g0.3g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g4g15kcal0g3.7g0g0g
Vesi198g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.9g25kcal0.9g4.8g0.6g2.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.9g29kcal0.3g6.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2220kcal140.4g303.6g45.8g42.2g
Valittu annoskoko1250g1110kcal70.2g151.8g22.9g21.1g
Annoskoko puolitettuna625g555kcal35.1g75.9g11.5g10.6g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601