Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 110g39kcal1.1g7.4g0.2g2g
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g51g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Tomaattisose tomaattipyree 20g16kcal0.9g2.6g0g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g14g30kcal1.9g3g1.2g0g
Vesi725g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 232g60kcal3.6g8.1g0.5g4.4g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)29g4.4kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Soijakastike 2.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g0.7g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g370kcal17.8g56.8g4.4g18.4g
Valittu annoskoko1250g185kcal8.9g28.4g2.2g9.2g
Annoskoko puolitettuna625g93kcal4.5g14.2g1.1g4.6g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=362910