Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali737g156kcal8.8g25.1g1.5g15.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 295g390kcal7.8g9.4g35.4g0g
Dijonsinappi, Maille, Original22g16kcal0.9g1.8g0.7g0.7g
Ruohosipuli, tuore30g8kcal0.4g1.1g0.2g0.3g
Mustapippuri 2.9g8.2kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g162g232kcal20.3g0.5g16.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1618kcal77g78g109.2g34.6g
Valittu annoskoko1250g809kcal38.5g39g54.6g17.3g
Annoskoko puolitettuna625g405kcal19.3g19.5g27.3g8.7g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447