Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 658g838kcal141.8g0g29.6g0g
Sipuli (kuorittu)165g44kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 66g226kcal6.7g46.1g0.8g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 329g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g33g30kcal1g1.2g2.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2276kcal303.2g110.4g66g10.6g
Valittu annoskoko1250g1138kcal151.6g55.2g33g5.3g
Annoskoko puolitettuna625g569kcal75.8g27.6g16.5g2.7g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202